Terapeutiske metoder

Overblik

Der er naturligvis mange terapeutiske metoder. Jeg arbejder grundlæggende med ID metoden som psykoterapeut.

Selve ID begrebet dækker over to ting:
For det første står betegnelsen ID for, at ID psykoterapi er “identitets-orienteret”. Det vil sige at den har til formål at afdække og udvikle så mange lag og aspekter af vores menneskelige identitet som overhovedet muligt.For det andet er udtrykket “ID” en forkortelse for “integrativ” og “dynamisk”. Integrativ betyder inklusiv eller samlende, og dynamisk betyder i denne sammenhæng kraftfuld og bevægelig.

Jeg kombinerer min viden fra min forskellige uddannelser for at skabe en unik integrativ tilgang til terapi.
Jeg arbejder både kognitivt og kropsorienteret. Kombinerer gerne terapi former og metoder for at skabe forandring hos dig som klient. Jeg annvender tillige en meditativ form kaldet mindfullness til at styrke terapien når det passer ind i arbejdet. Lydterapi er også brugbart. Tjek denne side om lydterapi.

Det adfærdspyskologiske niveau
Handler om vores grundlæggende adfærdsmønstre som kan væremere eller mindre hensigtsmæssige. Disse mønstre er dybt rodfæstede og hyppigt helt ubevidste. Bevidstgørelse om mønstrene kan lede os hen imod en ny og mere hensigtmæssig adfærd.

Det kognitive niveau
Handler om vores filtre, overbevisninger og sanser, som vi oplever verden igennem. NLP er velegnet til arbejdet på dette niveau En løsning på en problemstilling kunne på dette nivaeu være at hjælpe klienten med at ændre den måde, som han/hun opfatter situationen på. læienten kunne lære at forstå situationen på en anden måde, og så vil hun/han reagere anderledes. Det ville i nogen tilfælde være den måde, en ID-Psykoterapeut ville gribe situationen an på. Jeg anvender også mindfulness i det terapeutiske arbejde.

Det systemiske niveau
De roller og relationsmønstre vi indgår i, som udgør den gode eller dårlige ”kemi” imellem mennesker. Dette niveau handler om de komplekse samspil mellem mennekser. Helt konkret kan vores ubevidste så at sige spille op mod hinanden og forstærke iboende konflikter. Løsningen kunne her være at bevidstgøre klienterne om deres roller og uheldige relationsmønster og få lavet om på den måde, deres samspil fungerer på. I så tilfælde ville vi vælge at arbejde terapeutisk på en systemisk måde.

Psykodynamiske niveau
Vores barndom og opvækst har formet såvel vores personlighed og vore måder at relatere på, som de psykiske filtre vi ser og hører verden igennem og vore konkrete adfærdsmønstre. Disse mønstre fra barndommen forsætter vi gennem hele livet med at udleve på forskellige måder indtil vi bliver bevidstgjort om sammenhængen mellem vores fortid og vores handlinger i nutiden. Dette psyko-dynamiske arbejde vil ofte indgå som en væsentlig del af ID-Psykoterapi.

Det eksistentielle niveau
Handler om vores almenmenneskelige grundvilkår, som vi alle må forholde os til. Livet, døden og meningen med livet.

Det humanistiske niveau
De eksistentielle grundvilkår får os til at søge efter meningen med vores liv, er med til at afklare vores værdier, gør os i bedste fald mere medfølende og etiske, og kan i sidste instans føre til aktualiseringen af vort autentiske iboende Selv. Dette er, hvad vi kalder for det humanistiske niveau.

Det transpersonlige niveau
Vores inderste essentielle kerne. Hvis vi ønsker at trænge helt ind til kernen af udviklingsarbejdet, kunne vi vælge at lade det psykoterapeutiske arbejde bevæge sig ud over personlighedens grænser, sådan som ordet personlighed sædvanligvis forstås. Vi kunne spørge, hvad denne ovennævnte udfoldelse af det personlige potentiale på det dybeste plan er et udtryk for. Svaret kunne her være, at vi alle bevidst eller ubevidst længes efter den sjæl eller essentielle væren, som udgør vores inderste kerne, og som er bevidsthedsmæssigt forbundet med alle andre levende væsener. Hvad nogen ville kalde det guddommelige. Her er vi inde på det transpersonlige niveau, som især østens mystik har beskrevet i årtusinder, men som også de senere årtier har været genstand for stigende interesse i psykologiske kredse i vesten. 

Som en del af ID som terapeutisk metode taler vi om udviklingsspirallen. Du kan læse om dette her

Hvad er så bedst?
Undersøgelser har vist at ingen enkelt terapiform er velegnet til alle psykiske problematikker. Alle former for terapi har deres egne styrker og svagheder. Terapeutens intuition og evne til indleven i, og rummen af klientens følelser helt afgørende for et vellykket psykoterapeutisk forløb. Det afgørende er hans evne til nærvær og rummelighed kombineret med en bred faglig viden om psykoterapi. 

Challanges & Our Solution

Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt nibh pulvinar a.

Client View

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neque, auctor sit amet aliquam vel, ullamcorper sit amet ligula. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat.
Katy Author

CEO, Katy's Company

Are you ready to start?

WE SURE ARE

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: